Thứ Hai, 10 tháng 12, 2012

Decoratiuni de Craciun quilling: ciupercute (amanite)

Un brad de Craciun unic: ciupercute quilling
Ciupercute quilling pentru bradul de Craciun
Dimensiuni 3,5 cm - 4 cm
Pret: 3,5 ron
 cumpara aici  Breslo sau aici: circulmagicshop@gmail.com 

De ce punem ciupercute in bradul de Craciun? 

Globuletele ciupercuta sunt printre cele mai speciale ornamente pentru bradul de Craciun. Pentru fiecare pot avea mai mult sau mai putin o insemnatate speciala. Pentru mine, ciupercutele globulete sunt printre cele mai speciale si vesele. Nu am mai gasit prin magazine globulete ciupercuta asa cum aveam cand eram copil. Nu a mai supravietuit decat una copilariei mele zburdalnice si pisicii.





Ciupercutele cu pete albe sau amanitele sunt printre cele mai magice. Religii, credinte si popoare din toata lumea au atribuit acestor ciuperci proprietati magice, de exemplu pentru greci amanitele simbolizau hrana zeilor (ambrosia). Alte culturi foloseau amanita pentru obtinerea cunoasterii si viziunii. Cortez scria ca la ceremonia de incoronare a lui Montezuma se manca aceasta ciuperca si nu e singurul. Amanita apare in istorie inca din anul 1000 i. Ch in timp ce Rig Veda vorbeste despre folosirea acestei ciuperci acum 4000 de ani.


Dar ce simbolizeaza aceste ciupercute pentru crestini si bradul de Craciun?

Pare logic ca ciupercutele din bradul de Craciun sa aminteasca nasul rosu al lui Rudolph sau de costumul lui Mos Craciun. Adevarat sau nu, e curios si interesant ca costumul lui Mos Craciun a devenit in mod generic rosu si alb datorita unei campanii de publicitate marca Coca-Cola. In 1931, Coca-Cola cauta metode de a aduce noi clienti si a folosit costumul lui Mos Craciun pentru a cuceri copiii. In secolul 19, costumul lui Mos Craciun era mai mult verde (englezii ii spuneau Father Christmas). Costumul rosu al lui Mos Craciun a devenit cu adevarat norma in secolul 20.


Father Christmas


Amanitele cresc de obicei la umbra brazilor, fiind unele dintre cele mai logice decoratiuni pentru bradul de Craciun care este, cel mai probabil, un simbol care aminteste de marul din gradina raiului. In acest context, amanitele din bradul nostru de craciun simbolizeaza fructul cunoasterii.

0 nhận xét:

Đăng nhận xét